Tuesday, April 7, 2015

Eκπροσώπηση της Περιφέρειας στην 189η επέτειο της Εξόδου του Μεσολογγίου


Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Μακεδονίας της Π.Ε, Γρεβενών, Γρηγόρης Γιαννόπουλος, εκπροσώπησε την Περιφερειακή Αρχή στην 189η επέτειο της Ηρωικής Εξόδου στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου. 

Εντονότερη απο κάθε άλλη φορά, ήταν η παρουσία των Τοπικών Αρχών των Γρεβενών αφού στη φετεινή μεγάλη εκδήλωση έγινε ειδική μνεία στους πεσόντες Σαμαριναίους. Παρόντες επίσης ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι Γρεβενών, καθώς και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Σαμαρίνας.

Στη φετεινή εκδήλωση, όπως κάθε χρόνο πέραν των Ελλήνων τιμήθηκαν και οι Φιλέλληνες οι οποίοι πιστεύοντας στην ανάγκη της απλευθέρωσης του Ελληνικού Έθνους συνέδραμαν στον Απελευθερωτικό Αγώνα είτε μαχόμενοι στο πλευρό των Ελλήνων, είτε σε μεγαλύτερο βαθμό συνδράμοντας οικονομικά και ψυχικά τον αγώνα των Ελλήνων.

Φέτος τιμώμενο έθνος ήταν το Βρετανικό.

Wednesday, March 25, 2015

Στη Δεσκάτη ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γρηγόρης Γιαννόπουλους για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου


Την Περιφερειακή Αρχή της Δυτικής Μακεδονίας, στις εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, εκπροσώπησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Μακεδονίας (Π.Ε Γρεβενών) κ. Γρηγόρης Γιαννόπουλος.  

Στις εκδηλώσεις για το διπλό εορτασμό του Ευγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Παλιγγενεσίας, συμμετείχε πλήθος κόσμου και οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών. 

Λόγω έντονων καιρικών φαινομένων, η προγραμματισμένη μαθητική παρέλαση δεν πραγματοποιήθηκε αν και η μαθητιώσα νεολαία, έδωσε δυναμικό παρών τόσο στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία όσο και στην κατάθεση στεφάνων που ακολούθησε στην κεντρική Πλατεία της Δεσκάτης.


Sunday, March 1, 2015

Γρηγόρης Γιαννόπουλος :Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Με το νέο Υφυπουργό Παναγιώτη Σγουρίδη συναντήθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Μακεδονίας Γρηγόρης Γιαννόπουλος συνοδευόμενος απο εκπροσώπους παραγωγικών φορέων των Γρεβενών. Η συνάντηση πραγματοποιηθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλιμα αφού μεαξύ των δύο ανδρών υπάρχει μια ζεστή και δημιουργική σχέση που βασίζεται στην κοινή τους πορεία απο την ίδρυση του κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων μέχρι και τη συμμετοχή του στη νεοσχηματισθήσα κυβέρνηση.

Ο κ. Γιαννόπουλος είχε την ευκαιρία να μεταφέρει δια ζώσης στο νέο Υφυπουργό, σε συνέχεια της συνάντησης του Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών και του Αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Α.Ανάπτυξης με τον Υπουργό, το πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την Αγροτική Ανάπτυξη και ειδικότερα το σχεδιασμό της Π.Ε Γρεβενών.

Ο κ Γιαννόπουλος έχοντας την εμπειρία της αγοράς και τη γνώση της Π.Ε Γρεβενών απο άκρου εις άκρον μετέφερε την εικόνα και τις προσδοκίες των πολιτών ισχυροποιώντας, πέραν του θεσμικού και σε προσωπικό επίπεδο τις άριστες σχέσεις μεταξύ της πολιτικής διοίκησης του Υπουργείου και της Διοίκησης της Π.Ε Γρεβενών.

Οι επαφές των Αντιπεριφερειαρχών και των Περιφερειακών Συμβούλων με τους θεσμικούς φορείς και το κέντρο αποτελούν σημαντικό μέρος του προγραμματισμού της Νέας Περιφερειακής Αρχής προκειμένου να προωθηθούν με τον καλύτερο τρόπο οι στοχεύσεις της νέα περιόδου.